________________________

Facebook oldalunk
| __Keresés__ | Regisztráció | __Belépés__ ________________________

 

   

 

Bannerünk

 
Számláló
Indulás: 2009-10-23
 
Új részek Megjelenései
Az új Honlap katt --> ide
Tavaszi animékért katt --> ide
 
Attack on Titan 4 2020. 10.
Baki 2 06.05.
Boku no Hero Academy Movie HR 07.16.
DanMachi 3 2020. 07
Enen no Shouboutai 2 ősz?
Ghost in the Shell-SAC 2045 2020 nyár?
Golden Kamuy 3 Október
Go-toubun no Hanayome 2 Október
Haikyuu!! 4 2/2 2020 Július
Highschool DxD ¯\_(ツ)_/¯
Log Horizon III Október
Mahouka Koukou no Rettousei 2 Július
Nanatsu no Taizai 4 október
No Guns Life 2 Július?
Overlord IV 2020?
Re:Zero kara Hajimeru Isekai Seikatsu 2 2020.07.
Strike the Blood IV 2 havonta
Sword Art Online: A-WoU 2/2 Július
Tensei Shitara Slime 2 2020 Október
Tensei Shitara Slime Datta Ken spinoff 2021. Január
Yakusoku no Neverland 2 Október

 

 
Fórum

Vinland Saga

csak az animével kapcsolatban

16 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2020.03.15. 14:00
bone

Azt én értem, de lehetett volna annyi h lesebzi és börtönbe dugják Askeladd-ot ... bár lehet h király kivégzésnél nem rakták volna hanem bitóra húzzák .... de addig lehet h börtönbe rakták volna ahonnét megszökhetett volna v valami.
Azt is értettem h Thorfinn nem így akarta kinyírni, de az előző részekben még mindig nagyon nem állt készen akár megkarcolni se Askeladd-ot (mondjuk akkor pont eléggé rossz hangulatban párbajoztak). És pont ezért is mesélte el neki az ő sztoriját h ő sokkal hamarabb és felkészültebben végezte el az övét .. ergo máshogy kéne hozzááljon a dologhoz (jó nem úgy h álmában, de nem elborult fejjel).
Amúgy szerintem sokakhoz eljutott ez az anime is a démon slayer ellenére, pláne majd ha jön a kövi évad akkor leszenk sokan akik majd bepótolják előtte az első évadot .. de gondolom az még odébb van :>

Idézet
2020.03.14. 16:00
xiel

Hát, ha nem ő végzi ki Askeladdot, akkor az egész a semmiért lett volna. Így hogy ő lett a "nap hőse," az emberek irányítása kérdés nélkül át lett adva neki. Szerintem nem érdemes ilyen kicsi részlet miatt felhúzni magad. Persze, én is megkedveltem őt, de abból a helyzetből szinte lehetetlen volt, hogy kijusson, és bár így alakult, legalább valamilyen változás fog végbe menni Thorfinnban, és a hercegben.
Ami Thorfinnt illeti. Az a tragikus ebben, hogy ahogy a részben is elmondta, ő egyáltalán nem így képzelte el a kettejük közti lezárást. Ő akarta legyőzni Askeladdot, egy párbajban, egy az egy ellen, ahogy az apja, nem pedig egy haldokló öregembert akart kivégezni. Valamilyen megváltást akart magának szerezni azzal, hogy legyőzi őt, de ezt elvették tőle, és teljesen összetört a részben. 
Nekem könnyen bekerült a legkedvencebb animéim közé. Szerintem sok helyen megérdemelte volna az év animéje címét is. Csak a Demon Slayer normiek hype vonatja ezt is, mint minden más jó animét tavaj eltakart.

Idézet
2020.03.03. 12:08
bone

Nos azt még elfelejtettem leírni h, bármennyire is tetszett a 2 utsó (egybe néztem) rész intenzitása, akkor is baromira bosszantott ahogy és aki amit csinált.

Mármint pont akkor nem figyelt oda Ashelad és pont ő szújra meg, pont egy végzetes helyen, pont kellően mélyen ... baromira felqrt. Viszont Thorfin reakciója tetszett h egyből kiakarta nyírni azt a herceget, viszont az nem h párszor nem döfködte meg Asheladod ha már így alakult.
De az megint csak tetszett ahogy levezették a dolgot, meg amiket monddott neki ... bár én reméltem h a második évadban még benne lesz, mert akiket megvillantotak új szereplőket az utsó résznél, nem hiszem h lesznek olyan összetett és érdekes meg vagány (badass) karakterek mint Ashelad volt .. de majd kiderül.

Viszont összességében bekerült a top kedvenceim közé mert eléggé eredeti a strory ,érdekes karakterekkel, és baromi jól meganimált+koreografált harcokkal. Meg hát az Openingjei ... hehe ^^

Idézet
2019.12.18. 22:49
bone

Nos igen, viszont szerintem direkt vezették fel így a dolgot, h látható legyen a különbség vérbosszú, és ádáz bosszú között (v ahogy nevezzük őket), h elvileg ezek után tényleg ráeszméljen arra h valamit másképp kéne csinálni ha ezt akarja.
Amúgy én is várom h mit fognak kihozni a maradék 2 részből, meg remélhetőleg majd a kövi évadból is n_n

Idézet
2019.12.18. 12:59
xiel

Szerintem az sokat elmond az egész animéről, és mangáról is egyaránt, amit nem olvastam, hogy azok, akik a hátán hordják a történetet azok a mellékszereplők, szóval Askeladd, Canute, Thorkell, a főszereplő mondhatni inkább háttérbe szorul. Thorfinn eddig, ahogy Askeladd is mondta semmit sem tanult, nem fejlődött a történet során, most is ugyanaz a gyerek, mint volt 10 valahány résszel ezelőtt. Askeladd háttértörténetével az a kérdés is feltehető, hogy Thorfinn mennyire akarja ezt a bosszút egyáltalán, vagy hogy mit akar azután csinálni, ha sikerül ezt elérnie. Mert egész végig ezzel a csőlátással élt, ahol csak Askeladdot látja. Nem tudom, hogy mások hogy érzik de ez a két utolsó rész szerintem ennek a kritikusa lesz, hogy történik valami, ami miatt Thorfinnak el kell gondolkoznia azon, hogy mit fog csinálni magával. Ezt főleg a mostani rész utolsó jelenete mutatta. Ahogy hallottam másoktól Canute átváltozása után történt dolgok voltak azok, amik talán olyan szintre emelték az egész művet, mint a Berserk. Szóval kíváncsian várom, hogy mi lesz.

Idézet
2019.12.17. 12:51
bone

Egyre "mélyebb karakter" ez az Ashelad, de maga a történet is egyre összetettebb, és taktikus. Nem beszélve a a jól meganimált/rendezett jelenetekről, illetve zenei aláfestésről.

Idézet
2019.11.11. 22:22
bone

hát mangás spoilert nem, csakis amíg a legújabb (magyar feliratos) anime rész tart. De ennyi szerintem belefért.


2019.11.11 21:33
ryder

„ Nos, nem tudom, hogy illik-e ide spoilert írni, de azért mégse teszem. De viszont annyit írok, hogy igen, Thorfinn felnőttkora lesz a középpontban a folytatásban. Főleg az, hogy ez az egész háborút, az apja elvesztését, hogy élte meg. Sokkal lélektanibb lesz az egész második évad, mert egy teljesen új Thorfinn lesz a reflektorfényben, visszatekint az életére. És persze ezt egyedül nem tudná megtenni, ezért kap majd egy kis segítséget ebbe. Ez pedig egy teljesen új frissességet hozott a történetnek. 
...


 

 

Idézet
2019.11.11. 21:33
ryder

Nos, nem tudom, hogy illik-e ide spoilert írni, de azért mégse teszem. De viszont annyit írok, hogy igen, Thorfinn felnőttkora lesz a középpontban a folytatásban. Főleg az, hogy ez az egész háborút, az apja elvesztését, hogy élte meg. Sokkal lélektanibb lesz az egész második évad, mert egy teljesen új Thorfinn lesz a reflektorfényben, visszatekint az életére. És persze ezt egyedül nem tudná megtenni, ezért kap majd egy kis segítséget ebbe. Ez pedig egy teljesen új frissességet hozott a történetnek. 

A legtöbb dologgal pedig egyetértek, viszont egy dolog van, amivel nem. Hogy sajnos-nem sajnos Thorfinn nem tud abba belenyugodni, hogy erre nem képes. A háborúból már jó ideje elege van, egyedül Askeladd érdekli, mivel ez az egyetlen, úgymond megmaradt köteléke az apjával, legyen akármilyen eltorzult is ez.

Én Thorfinnt egy elég súlyos traumát megélő gyerekként látom, aki sajnos nem kapott segítséget időben, ezért viselkedik úgy ahogy, ezért nem beszél senkivel, vagy nem tudja hogyan beszéljen valakivel rendesen.  Ezért is zárkózik el mindenkitől, és gyötri saját magát. Ez szerintem egy eléggé emberi dolog, ami igenis valós, és létezik az életben. Ezért sem értem, hogy az a skittle srác hogy nem képes ezt látni azzal a fene nagy elit ízlésével, annak ellenére, hogy ő tudja, hogy mi az a gyöngyszem. Könnyű "abszurdummal" illetni valamit, amit nem igazán értünk, csak nem kellene ezt annyira hangoztatnunk, hogyha nem értjük, hogy miről beszélünk. Főleg, hogyha az emberre mondjuk, hogy abszurd.

Tudni akarom, hogy mit is tart valaki ízlésesnek, igényesnek vagy valódinak, hogyha az embert nem?


Válasz:

szerintem engedjük el azt a dolgot

bone

 

Idézet
2019.11.11. 20:44
ANIME

Na akkor folytassuk a beszélgetést itt, ahol a helye lenne :D

Több helyen is olvastam, hogy a manga már az idősebb Throfinnal kezdődik és csak visszaemlékezésekből tudjuk meg, hogy mi is történt vele gyerekként. Ez a lineális "elmesélős" történetvezetés sok mangaolvasónak nem tetszett, pedig így sokkal érthetőbb, hogy ki volt és honnan-hova jutott Thorfinn egy átlagos viking gyerekből a háború megpróbáltatásai miatt lett az aki.

Sokaknak az sem tetszett, hogy Thorfinn miért nem öli meg állmában Askeladd-ot, (többször is lett volna lehetősége), de mivel az apja tisztességes embernek nevelte (és a Viking vallás szerint csak akkor juthatsz a valhallába, ha csatában esel el), ezért tisztességes párbajra hívta ki, hogy megbosszúlhassa az apja halálát. De mivel nem volt elég erős végi mellette maradt (ráadásul többször is megmentette az életét), hogy később ő ölhesse meg egy tisztességes csatában.

Igazából az elején Thorfinnak az egyetlen célja az, hogy megbosszulja az apja halálát ezért bármit képes megtenni, hogy egyszer egy párbajban megölhesse Askeladdot. De közben telnek múlnak az évek és kezd beletörődni a dologba, ráadásul a háborúból elege lesz lassan.

Amúgy miről szólna a történet, ha rögtön az elején megöli Askelladdot , akkor ottmarad egyedül gyerekként Angliában. Ha nagynehezen valahogy hazament volna és elkezdett volna földet művelni vagy halászni? Nemhiszem, hogy sok embert érdekelt volna egy Viking SOL történet :D

Idézet
2019.11.10. 23:07
ANIME

Na igen, az utóbbi pár részben rendesen beindult az igazi Viking történet, egyre sötétebb és véresebb lesz az anime, (bár még így is visszafogottabb a mangához képest). Ha harcról van szó Thorkell olyan, mint egy gyerek a játszótéren :D 

Rendesen összerakták a harcjeleneteket, izgalmas, akciódús és pörgős volt. Mi lesz itt még, ha Thorkel rendesen beindul :O Már várom Thorfin vs Thorkel harcot, másodszorra már remélem "dávid legyózi a góliátot" :P Kár hogy nem lesz új rész a héten :( 

Idézet
2019.11.10. 22:15
bone

Whooááá mi volt ez a fight ??!!! baromi jól megvolt koreografálva .... még jó h összevártam 3 részt belőle mert így is most tök izgalomba vok a 18. részre. Gondolom az is frankó kis harcokkal lesz teli


u.i. most olvastam h elvileg sportközvetítés miatt nem lesz új rész a héten ..... AAAAAAAAAA .. ha ezt tudom akkor nem nézem meg a 16,17. részt ... banyek

Idézet
2019.09.12. 09:36
Kat

Sziasztok!

A 10. rész késni fog egy tájfun miatt.  
Majd csak szeptember 15-én lesz fent az interneten.https://comicbook.com/2019/09/08/vinland-saga-anime-delay-new-episodes-typhoon/

Idézet
2019.08.13. 19:58
bone

Továbbá szerintem még azt is mutatni akarta h a háború h megtudja rontani az embert ... illetve h a háborúnak tulajdon képppen csak vesztesei vannak


2019.08.13 17:00
Anime

„ 6. rész 

Szerintem nem volt annyira nagy baj a résszel mint ahogy Stiklee gondolja.

Persze el lehet gondolkodni rajta, hogy Thorfinn miért segít az apja gyilkosának embereket ölni, és ráadásul még meg is megnti az életét.

Szerintem egyszerű ezekre a válasz:

Először is Thorfinn viking, egész életében vikingek vették körül, és még a játékot is elég komolyan vette, amikor megsebesítette a másik gyereket.

Az apja halála után nem maradt más célja, mint a bosszú, és ezt azzal érheti el ha saját kezüleg megöli az apja gyilkosát. De mivel többszöri próbálkozásra sem volt képes megsebesíteni belátta, hogy csak akkor lesz képes végezni vele, ha erősebb lesz, és ezért végig mellette marad.

Ha nem maradna mellette, az is lehet, hogy soha többet nem találkoznának így nem tudná beteljesíteni a bosszúját.

És mivel egyre idősebb lesz, a Vikingek csak úgy tűrik meg maguk mellett, ha a harcban is rész vesz, ráadásul így tapasztalatot szerez, hogy később bosszút állhasson.

Idézet
2019.08.13. 17:00
Anime

6. rész 

Szerintem nem volt annyira nagy baj a résszel mint ahogy Stiklee gondolja.

Persze el lehet gondolkodni rajta, hogy Thorfinn miért segít az apja gyilkosának embereket ölni, és ráadásul még meg is megnti az életét.

Szerintem egyszerű ezekre a válasz:

Először is Thorfinn viking, egész életében vikingek vették körül, és még a játékot is elég komolyan vette, amikor megsebesítette a másik gyereket.

Az apja halála után nem maradt más célja, mint a bosszú, és ezt azzal érheti el ha saját kezüleg megöli az apja gyilkosát. De mivel többszöri próbálkozásra sem volt képes megsebesíteni belátta, hogy csak akkor lesz képes végezni vele, ha erősebb lesz, és ezért végig mellette marad.

Ha nem maradna mellette, az is lehet, hogy soha többet nem találkoznának így nem tudná beteljesíteni a bosszúját.

És mivel egyre idősebb lesz, a Vikingek csak úgy tűrik meg maguk mellett, ha a harcban is rész vesz, ráadásul így tapasztalatot szerez, hogy később bosszút állhasson.

Idézet
2019.08.08. 22:32
Anime

Ahhoz képest, hogy anime original volt az 5. rész, egész jóra sikeredett, és a háttér is elég látványos lett.

Mondjuk, mutathattak volna kicsit többet a vikingek fosztogatásából nem csak annyit, hogy odamennek, vágás és már csak az látszik, hogy  "végeztek".

A Vikingek sorozatban kicsit jobban be volt mutatva vikigek természete, de hát sajna ez csak egy anime, bár simán belefért volna.

Még a 6. rész is anime original lesz, remélem az lesz ilyen látványos, mint ez volt.


Válasz:

Mondjuk jah, azt valóban mutathatták volna jobban/többet, de így is azért át jött a mondandója.
Viszont én val'szeg a most hétvégi rész után vagy 5 részt összevárok, úgy majd élvezetesebb lesz egyszerre megnézni a story-t.

bone

 

Idézet
2019.08.03. 13:31
bone

Openingből már sejtem h mi lesz a kissráccal ezek után, de kíváncsi vok h miféle csatákban vesz majd részt (de azért nem kezdem el a mangát .. szépen kivárom/összevárom anime részekben )

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
Admin Üzenőfal
 
Animem Discord

Elindult a discord csatornánk! Nézz be te is :)

 
Fórum
Friss bejegyzések
Friss hozzászólások
 
 
 

Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease ⊱ Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!    *****    Hozd létre a saját Istenedet és légy az Univerzum Ura! Várunk!    *****    IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | @dalszovegforditasok    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!    *****    Részletes személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,szóban és írásban, nagyon kedvezõ áron.Ne hagyd ki! Katt!    *****    Szélessávú Honlap Debreceni ingatlanok, még több elérhetõ telefonos egyeztetés után www.simonyiingatlan.gportal.hu    *****    Támogasd adománygyûjtéseinket! Ajánld fel szervezetünknek az adód 1%-kot! Hogyan segíthetsz? Nézd meg a portálon.    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? A Kit Fit oldal megnyitotta kapuit. Életmód, egészség, fitnesz....    *****    Szia! Ismered az mta nevezetû játékot? Biztos unod a folyamatos external módos gazdagrp szervereket. Nálunk a helyed!    *****    Blogom, Új olvasóit keresi. Ha Szereted a a mangákat, filmajánlót, verseket és még sorolohatnám. Akkor itt a helyed.    *****    Költöztetés bútorszállítás    *****    Mysteries of the Night ~ Az éjszaka misztériumai csak arra várnak, hogy felfedezd õket. ~ mysteriesofthenight.hu    *****    Nedves levegõ? Fõzéskor nehéz a levegõ? -- 5 kérdés a páraelszívókról -- FAVI páraelszívók    *****    Párásodik a lakás? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról